Hvem er jeg?

Fra sofaslask til treningsnarkoman til aspirerende bodyfitness-atlet
Jeg våknet opp en dag og innså at jeg var blitt en sløv sofagris. Hva kan man gjøre med det? Svaret vet du sikkert siden du har ramlet innom bloggen min. En livsstilendring med målrettet trening og kosthold er den eneste løsningen. Jeg tok et kraftig nakketak på meg selv våren 2011 hvor jeg skiftet om til fitnessinspirert matvei og satte i gang med målrettet trening. Det har gitt gode resultater for meg og jeg har vel aldri hatt det bedre. Energisk, konsentrert og i mye bedre humør enn jeg har vært på lenge. Jeg har funnet ut hva som fungerer for meg. Den beste livsstilsendringen er den som fungerer, samme hva alle andre sier. Det er mange veier til målet, det første steget er å velge en og holde seg til den.

juni2011-mars2013

Reisen min startet først i 2011 som 84kg svært utrent kvinne, og for en reise det har vært så langt. Det først året brukte jeg på å finne ut av ting på egenhånd, få inn teknikk, sette ting i system, bli drastisk mye sterkere. I løpet av 2011 gikk jeg ned 17kg og satt igjen med en mye sterkere kropp bestående av mer muskler og mindre fett. Siden jeg satt foten på gymmet har trening og fitness blitt livsstilen min. Prosessen er for min del minst like spennende som resultatene. Jeg klarer ikke lenger forestille meg et liv uten trening og har nå også blitt totalt bitt av basillen for å jobbe mot en bedre kroppskomposisjon. Jeg elsker å se forandringer både på kroppen og på løftene. Gymmet er mitt andre hjem, mitt fristed.

Det var først i november 2012 jeg begynte å jobbe målrettet mot bodyfitness. Siden den gang har det skjedd solide endringer på kroppen, hvor overkroppen endelig er mer på plass og jeg kan stadig se det skjer små ting overalt. Jeg har siktet meg inn på en debutt i bodyfitness våren 2014, men jeg går ikke på scenen før jeg har oppnådd den formen jeg vil ha. Målsettingen er høy, så det krever disiplin, kontinutet og god veiledning underveis. Heldigvis har jeg mange flotte mennesker rundt meg som støtter opp – coachen min, venner og familie. Det betyr mye!

229642_4211297459841_953002897_n

Jeg fått tilbakemelding på at jeg er til inspirasjon for mange både bekjente og ukjente som følger reisen min steg for steg inn i fitnessverden. Det er en helt fantastisk følelse å kunne inspirere andre til å gjøre gode valg! Det igjen motiverer meg til å jobbe videre, man gir litt og får tilbake. Jeg har et fokus på å holde sinnet like frisk som kroppen og at ting skal skje i mitt tempo, på mine betingelser og i henhold til mine verdier.

Jeg trives med min nye livsstil og kjenner at livet er mer givende enn det var. Jeg prioriterer trening og god mat fremfor mye annet og det tar kanskje opp litt ekstra tid, men jeg har tatt mine valg som jeg håper blir respektert som jeg prøver å respektere andres. Jeg har ikke troen på at en løsning passer for alle og fitness er ikke riktig for enhver person. Helse er et mye større aspekt enn bare trening, så det er klart man må tilpasse aktivitetene etter sin egen trivsel. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet, man må bare finne noe som gir en motivasjon, glede og de resultatene man ønsker.

480896_4197933405748_807649001_n

Mitt første råd til alle, både atleter og mosjonister, er å bli kjent med sin egen kropp. Det vil si hvordan den fungerer, hvilke signaler den gir for hva, hvordan den reagerer på forandring og ikke minst å vite hvordan du selv justerer hverdagen. Det er ikke så vanskelig egentlig, du må bare observere, analysere, handle og konkludere – som med alt annet! Ta vare på kroppen din for dere skal være sammen livet ut!

Her på bloggen får du ta del i reisen min inn i fitnessverden i en herlig kompott av privatliv, trening, matporno, formbilder, inspirasjon og feelgood. Og vil du gjøre meg glad må du gjerne legge igjen en kommentar eller bruke kontaktskjemaet.

Vi tytes! <3

13 kommentarer om “Hvem er jeg?

 1. Hei fina! Jeg er alt for dårlig til å legge igjen kommentarer på blogger jeg leser fast, men jeg leser altså din. Du skriver så fint om mangt og meget :)

  • Tusen takk for det, Pia! Jeg blir kjempeglad når kjentfolk hopper innom! Og nå har jeg en ny blogg å ramle innom også. :D

 2. Jøss det var imponerende saker! Bra jobba !!

  Vil bare tipse deg vedrørende røyk…gå kurset til Easyway..det er rett og slett genialt..

  PS: Nå er du jo slank og fin som det heter i reklamen, har du noen bilder fra deg som ækt «tjukkas» da – så vi kan få se på forskjellen fra mai til nå ? Morsomt å se hva som kan gjøres!

  Lykke til videre

  Stå på

  :o)

  • Takk for det! Om du ser under «Progresjon» kan du se utviklingen, men det mangler formbilde fra nå i det siste. Siste bilde ble tatt tidlig i september.
   Angående røyking orker jeg ikke lenger tanken på røyk, og har lenge gått i sirkel rundt folk som røyker på gaten fordi det lukter så forferdelig. Dessuten passer røyking dårlig med både livsstil og jobb.Må nemlig ha både smak- og luktesanser i orden. Men takk for tips og lykkeønskninger :)

 3. Finfin blogg :) Gøy å se hvordan trening har påvirket livet ditt. Selv hadde jeg treningsskrekk for ca 3 år siden. Nå får jeg dårlig samvittighet om jeg skipper en økt. hehe.
  Kommer nok til å følge litt med. =)

 4. Måste bara säga att jag diggar din blogg. Rolig och intressant läsning – och det är kul att följa med progressionen! Väldigt inspirerande!

  Kram!

 5. Må si at jeg fikk lyst til å begynne å trene å få litt muskler nå ja :-)… Måtte sjekke ut siten din… Må få noen maur i buksa snart! hehe

  • Så lenge maur i buksa ikke tolkes bokstavlig (for det vil jeg ikke anbefale, det kløøør!), så go for it! Man får så vanvittig mye igjen for å utfordre og utvikle kroppen til å takle mer ;)

Gjør meg glad og legg igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s